Prima pagina

Serban Toader, seful KPMG Romania: Inflatia se trateaza cu medicamente deloc dulci

03.06.2008, 11:26 20

"Se vorbeste mult despre riscul de inflatie si de cel al deficitului de cont curent. Riscurile macroeconomice sunt avute in vedere permanent de banca centrala si de Ministerul Finantelor. Cred ca inflatia ar trebui sa fie vazuta ca pericolul numarul unu pentru o economie, pentru ca ea se trateaza cu anumite medicamente care nu sunt deloc dulci", a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR, Serban Toader, senior partner la KPMG.

Desi prezinta riscuri legate de infrastructura si forta de munca, economia romaneasca a atras si continua sa atraga investitorii straini. Venirea companiei Nokia la Jucu, a producatorilor de autoturisme Ford si Renault la Craiova, respectiv la Mioveni, confirma faptul ca Romania are o economie de piata functionala. "Motivele pentru care au venit aici nu sunt legate numai de fiscalitate, ci si de faptul ca avem o economie de piata functionala, un cadru institutional adecvat si pentru ca suntem membri in Uniunea Europeana", explica seful KPMG.

Aflati din ZIARUL FINANCIAR de astazi care sunt deficientele din Romania care impiedica dezvoltarea economiei si descurajeaza investitorii (este necesara inscrierea ca membru).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO