Prima pagina

Se intensifica lupta pe piata terminalelor. Trei telefoane 3G cu display complet tactil isi disputa suprematia

Se intensifica lupta pe piata terminalelor. Trei telefoane 3G cu display complet tactil isi disputa suprematia
21.08.2008, 19:53 31

Vodafone: HTC Touch Diamond, gratuit pentru abonament de 56 euro

Vodafone Romania, subsidiara locala a celui mai mare operator de telefonie mobila din lume, va oferi telefonul HTC Touch Diamond gratuit pentru abonamentul Multiplu 400, care are un tarif lunar de 56 de euro.
Pachetul include, lunar, 400 de minute pentru apeluri nationale, 500 MB trafic de date, 200 de SMS-uri si 20 de MMS-uri. Operatorul ofera gratuit terminalul HTC Touch Diamond pentru utilizatorii care incheie acest abonament pentru o perioada de doi ani.
Compania si-a reactualizat oferta pentru Touch Diamond, care era comercializat initial la un pret de pornire de 349 de euro pentru un abonament nou.
Astfel, utilizatorii pot opta pentru abonamentele Vodafone Multiplu 50, Multiplu 100 si Multiplu 200, pentru care pot achizitiona terminalul HTC la preturile de 249 de euro, 189 de euro, respectiv 99 de euro. Toate abonamentele se incheie pe o perioada de doi ani, iar preturile acestora variaza intre 11,5 si 34 de euro pe luna.
Fara abonament, HTC Touch Diamond costa 529 de euro. Terminalul este compatibil cu standardul de mare viteza HSDPA, ce asigura o viteza teoretica de descarcare a datelor de pana la 7,2 Mbps, dispune de un ecran tactil similar cu cel al iPhone si incorporeaza un modul GPS.
Bazat pe sistemul de operare Windows Mobile 6.1, telefonul este compatibil cu push e-mail (redirectionarea automata a mesajelor electronice catre mobil).
Oferta pentru clientii de business ai Vodafone include o optiune cu trafic de date nelimitat.

iPhone 3G va costa intre 179 si 489 de euro in oferta Orange

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, a anuntat ca terminalul Apple iPhone 3G va fi comercializat in magazinele partenere, incepand de astazi, la preturi ce variaza intre 179 si 489 de euro, in functie de capacitatea de stocare a dispozitivului, tipul abonamentului ales, precum si durata acestuia.
Consumatorii vor avea la dispozitie doua planuri tarifare speciale pentru iPhone, ale caror preturi sunt de 39, respectiv 59 de euro. TVA nu este inclusa.
Pentru abonamentul lunar de 39 de euro, ce include 300 de minute nationale, 100 de SMS-uri si 1 GB trafic de date, pretul de pornire al iPhone 3G va fi de 249 de euro (valabil pentru modelul cu 8 GB, abonament incheiat pe doi ani). Versiunea de 16 GB, tot in cazul unui contract de servicii pe 24 de luni, va costa 329 euro.
In cazul abonamentului de 59 de euro pe luna, care ofera 500 de minute nationale, 500 de SMS-uri, 5 GB trafic de date si preturi speciale pentru convorbirile internationale, utilizatorii care incheie un contract pe doi ani vor plati 179 de euro, cea mai scazuta valoare din oferta Orange.
Clientii noi care doresc sa isi activeze un alt tip de abonament din portofoliul operatorului, vor plati, in cazul modelului cu memorie de 8 GB, 519 euro pentru un contract incheiat pe un an, respectiv 609 euro pentru doi ani.
De asemenea, clientii existenti care activeaza o optiune in valoare de 12 euro pe luna, care ofera minute si trafic de date incluse, pot cumpara iPhone la tarife reduse pana la 289 de euro. Pentru clienti Orange, cu abonamente lunare in valoare de peste 32 de euro, pretul telefonului ajunge la 209 euro.

Samsung lanseaza in septembrie Omnia

Samsung Electronics, producatorul sud-coreean de electronice, electrocasnice si produse IT, va lansa in luna septembrie pe piata locala terminalul smartphone Omnia, considerat de catre analisti un concurent redutabil pentru Apple iPhone.
Telefonul va fi distribuit in Romania de catre HAT Group si va fi disponibil in lanturile de retail traditionale si online, dar si in oferta operatorilor Vodafone, Orange si Germanos (Cosmote). Pe plan international, Samsung a anuntat terminalul sau cu cateva ore inainte de conferinta in care Steve Jobs, directorul executiv al Apple, a lansat iPhone 3G.
Samsung Omnia (SGH-i900) este un terminal compatibil GSM si HSDPA (3,5G). Telefonul dispune de o camera foto digitala de 5 megapixeli, cu functii de autofocus, inregistrare video, stabilizare de imagine si geo-tagging (utilizand modulul GPS incorporat, un soft atasaza fiecarei fotografii locatia in care aceasta a fost facuta). Ecranul LCD tactil, similar cu cel al iPhone, are diagonala de 3,2 inchi (8,12 centimetri) si poate afisa o rezolutie maxima de 240 x 400 de pixeli.
Smartphone-ul va rula sistemul de operare Windows Mobile 6.1 Professional si va putea reda fisiere MP3, precum si secvente video in format Windows Media, DivX sau H.264 (HD).
Alte caracteristici includ radio FM, functie TV-Out, accelerometru, push e-mail.
La capitolul conectivitati, Omnia este compatibil Wi-Fi, Bluetooth 2.0 si USB 2.0. Memoria interna a aparatului (de 8 sau 16 GB) poate fi extinsa prin carduri microSDHC.
Potrivit portalului media CNET, pretul de vanzare al aparatului cu memorie de 16 GB va fi de aproximativ 510 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO