Prima pagina

Rompetrol Rafinare iese in pierdere de 31 mil. euro potrivit rezultatelor consolidate

13.08.2008, 19:12 19

Rompetrol Rafinare, principala companie a grupului petrolier Rompetrol condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, a ajuns pe pierderi de 31 de milioane de euro (113,5 milioane de lei) in primele sase luni ale anului, comparativ cu rezultatul pozitiv de 9,1 milioane de euro (30,5 milioane de lei) raportat in primele sase luni ale anului trecut, potrivit datelor consolidate neauditate prezentate de companie.
Cifra de afaceri a crescut in perioada analizata pana la 1,3 miliarde de euro (4,7 miliarde de lei), cu 72% mai mult fata de nivelul de 757 milioane de euro (2,5 miliarde de lei) raportat in primele sase luni ale anului trecut. Rezultatele cuprind indicatorii financiari raportati de Rompetrol Rafinare SA, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream si Rompetrol Logistics.
Insa, potrivit standardelor romaneste de contabilitate, Rompetrol Rafinare (cu simbolul bursier RRC), a consemnat un profit net de 1,8 milioane de euro (6,6 milioane de lei), in scadere cu circa 60% fata de perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a urcat cu 93,46%, de la 2,29 miliarde lei la 4,44 miliarde lei (1,2 miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO