Prima pagina

Romexpo a facut un profit de 6,25 mil. euro

10.05.2006, 00:00 239

Romexpo a inregistrat anul trecut un profit brut de 6,25 milioane de euro (22,6 mil. lei), in crestere cu 3,4% in euro, dar in scadere in lei din cauza aprecierii monedei nationale si a pastrarii tarifelor in euro.

Conform cifrelor in lei, profitul din 2005 a fost cu 1,8 mil. RON mai scazut decat cel din 2004, cand a fost de 24,4 mil lei. Cresterea de anul trecut este vizibila doar daca luam in considerare aprecierea leului fata de euro.

Veniturile raportate de societatea care organizeaza targuri si expozitii au fost de 16,9 milioane euro, in crestere cu 15% in euro. ,,Cresterea veniturilor s-a inregistrat chiar in situatia in care societatea a mentinut tarifele in euro la nivelul anului precedent, iar leul a inregistrat o apreciere de 11% fata de euro", a mentionat Mihai Costris, directorul economic.

Castigurile Romexpo se vor repartiza in proportie de 40% pentru surse proprii de finantare, 54% vor merge la dividende, iar 6% se vor duce la fondul de participare la profit.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIMB) detin fiecare cate 35% din actiunile Romexpo. Celelalte 30% din actiuni sunt in proprietatea a 1018 actionari persoane fizice si fosti angajati ai Romexpo, CCIMB si CCIR. Cel mai mare actionar persoana fizica detine 1.960 actiuni reprezentand 0,3% din capital.

Romexpo vrea sa investeasca 50 mil. euro in urmatorii ani pentru extinderea capacitatii expozitionale. De asemenea Romexpo are in vedere constructia unui hotel de trei stele.

,,Hotelul, construit atat din resurse proprii, cat si din contractarea unor credite, va completa gama de servicii oferite expozantilor. Terenul este deja achizitionat, iar prioritatile de investitii vizeaza si dublarea suprafetei expozitionale a complexului, care va ajunge, in urmatorii sapte ani, la 110.000 metri patrati. Prin aceste programe dorim sa dam societatii noastre o dezvoltare care sa situeze Romexpo printre primele in industria europeana de targuri si expozitii", a declarat directorul Romexpo, George Cojocaru.

Romexpo are in folosinta 42 de pavilioane, 9 sali de conferinte si organizeaza anual peste 40 de targuri si expozitii. Suprafata totala pe care isi desfasoara activitatea este de 421.867 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO