Prima pagina

Romania va deveni importator de forta ieftina de munca

07.07.2008, 09:21 14

Romania este posibil sa devina in 10-15 ani una dintre tarile in care numarul celor veniti sa se stabileasca si sa-si gaseasca un loc de munca il va depasi pe cel al persoanelor care pleaca in afara tarii, situatie exact inversa celei de acum, arata ziarul Gandul. Cel putin aceasta este una dintre concluziile unui raport publicat de Banca Nationala a Romaniei. In prezent, piata locala se confrunta cu un deficit de forta de munca care afecteaza majoritatea agentilor economici importanti de la noi.

Incepand cu anul 2002, dupa relaxarea restrictiilor de circulatie a cetatenilor romani in spatiul Schengen, intre 1,5 si 2 milioane de persoane au emigrat in cautarea unor noi locuri de munca, aproape jumatate dintre acestea cu varste cuprinse intre 20-39 ani. "Aest fenomen a generat deficite pe anumite segmente ale pietei interne a fortei de munca, indeosebi in ramuri precum constructiile sau industria textilelor si a confectiilor" se arata in raportul BNR. Detalii pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO