Prima pagina

Romania, pe ultimele locuri din UE la penetrarea Internetului de mare viteza

08.11.2007, 17:38 17

Rata de penetrare a serviciilor de acces de mare viteza (broadband) la Internet a atins, la finele lunii iunie 2007, nivelul de 7%, Romania plasandu-se printre ultimele tari din Uniunea Europeana, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), citata de Mediafax.

In privinta structurii serviciilor de acces la Internet, ritmul de crestere al penetrarii broadband se apropie de 100% pe an, astfel incat popularitatea conexiunilor dial-up scade vertiginos. Traficul dial-up a scazut in medie cu 40% pe an, in ultimii patru ani, ponderea acestora in totalul conexiunilor de acces fiind de 33%. In total, rata de penetrare a internetului in Romania a atins valoarea de 21% la jumatatea anului 2007 (numar de conexiuni la suta de locuitori).

Principalele motoare ale cresterii industriei telecomunicatiilor in prima jumatate a anului au fost serviciile de telefonie mobila si cele de retransmisie a programelor audiovizuale. Daca veniturile din serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale au inregistrat cele mai mari rate medii anuale de crestere (40%), telefonia mobila a devenit cea mai importanta sursa de venituri in cadrul sectorului (56,7% din totalul veniturilor brute), ambele segmente reusind sa atinga niveluri de penetrare ridicate (62,5% pentru servicii de retransmisie, respectiv 90,5% pentru telefonia mobila).

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO