Prima pagina

Romania gaseste cu greu angajatii potriviti pentru posturile disponibile

07.05.2008, 10:03 19

Romania se afla pe primul loc intre cele 32 de tari incluse intr-un studiu al companiei Manpower privind deficitul de talente, care arata ca 73 la suta dintre angajatorii din Romania raporteaza dificultati in gasirea de candidati calificati pentru posturile disponibile, arata Mediafax.

Potrivit studiului, realizat prin chestionarea a 43.000 de angajatori din 32 de tari si teritorii la sfarsitul lunii ianuarie 2008, 31 la suta dintre angajatorii din intreaga lume au probleme cu acoperirea necesarului de personal.

La nivel mondial, numarul angajatorilor care au dificultati in gasirea celor mai potriviti oameni pentru a acoperi posturile disponibile a scazut, de la 41% in 2007 la 31% in 2008.

Romania se afla insa pe primul loc in lume in ceea ce priveste angajatorii care indica probleme in acoperirea posturilor disponibile (73%), urmata de Japonia (63%), Hong-Kong (61%), Singapore (57%) si Australia (52%). Aceasta problema este mai putin accentuata, dar la fel de importanta in tari ca: India (12%), Marea Britanie (12%), Irlanda (14%), China (15%) si Olanda (15%).

"In Romania, aceasta situatie de criza confirmata de procentul deosebit de ridicat privind dificultatea ocuparii posturilor vacante trebuie tratata cu seriozitate de toti cei responsabili. Impactul deficitului de talente trebuie analizat in egala masura la nivel national, cat si la nivel de sector de activitate si de companie", a declarat directorul general Manpower Romania, Camelia Stanculescu, citata intr-un comunicat de presa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO