Prima pagina

Romania a avansat in topul EIU privind gradul de pregatire pentru economia digitala

01.05.2007, 14:46 13

Romania a urcat patru locuri, pana pe pozitia 45, intr-un clasament referitor la gradul de pregatire al economiei pentru oportunitatile oferite de dezvoltarea Internetului, top realizat de Economist Intelligence Unit (EIU).
EIU, divizia de informatii de afaceri a Economist Group, realizeaza clasamentul incepand din anul 2000, utilizand un model dezvoltat in colaborare cu Institutul IBM pentru Valoare in Afaceri.
Gradul de pregatire ("e-readiness") reprezinta un indicator privind starea infrastructurii nationale din domeniul IT&C pentru 69 de state, dar se refera, de asemenea, la capacitatea consumatorilor, companiilor si gvernelor de a beneficia de oportunitatile oferite de acest sector.
Pentru realizarea clasamentului, EIU a utilizat aproape 100 de criterii cantitative si calitative, grupate in sase categorii distincte, respectiv conectivitate si infrastructura tehnologica, cu o pondere de 20% in scorul final, mediul de afaceri - 15%, mediul social si cultural - 15%, mediul legislativ si politic - 10%, politicile si viziunea guivernamentala - 15%, adoptarea tehnologiilor de catre consumatori individuala si companii - 25%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO