Prima pagina

Retailerii online vor vinde 35 mil. euro in T4

26.11.2007, 19:52 23

Retailerii online estimeaza ca vor vinde in ultimul trimestru al acestui an produse IT si electrocasnice de 35 de milioane de euro, cele mai multe cereri fiind asteptate pentru camerele foto-video, telefoane mobile si laptopuri.
"Pentru comertul online, estimam vanzari totale in T4 de 35 de milioane de euro, din care eMAG va acoperi 25 de milioane de euro", sustine Florin Pravai, director al diviziei de produs la eMAG.
In cazul PCfun, un alt retailer major din comertul online autohton, cererea este de aproximativ 4 ori mai mare decat era anul trecut. "Acest lucru se datoreaza atat cresterii pietei, cat si pozitiei pe care PCfun a reusit sa o castige pe piata", a afirmat Traian Cristea, director general PCfun/ElectroFun.
El estimeaza ca ultimul trimestru va aduce PCfun 3,3 milioane de dolari (2,5 milioane de euro), ceea ce inseamna aproximativ 45% din vanzarile asteptate pentru acest an, respectiv 7,5 milioane de dolari (5,6 milioane de euro).
Pentru luna decembrie a acestui an, considerata drept cea mai prolifica luna din retailul IT si de electrocasnice, eMAG se asteapta la vanzari de aproximativ 10 milioane de euro, ceea ce reprezinta o dublare a vanzarilor raportate pe ultima luna din 2006. "Cresterea fata de anul trecut pentru aceasta perioada este de peste 100% si se datoreaza atat cresterii pietei online, cat si adaugarii de noi branduri si categorii de produse", a precizat Pravai.
In plus, retailerii anunta in aceasta perioada campanii promotionale cu reduceri sau bonusuri, investind resurse in comunicarea si promovarea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO