Prima pagina

Resedintele de lux se straduiesc sa devina inteligente

Resedintele de lux se straduiesc sa devina inteligente

Avitech a construit un show room de 700.000 de euro pentru casa inteligenta

29.06.2006, 19:54 25

Cea mai noua moda in randul oamenilor de afaceri din Romania este sa investeasca peste 100.000 de euro in sisteme IT de ultima ora destinate securitatii, controlului utilitatilor si entertainmentului in resedintele proprii. Acesta este conceptul de "casa inteligenta", gestionata integral prin sisteme digitale, care pot fi monitorizate sau controlate si de la distanta, prin telefonul mobil sau Internet.
"In total, am implementat cateva zeci de asemenea solutii de casa inteligenta, multe dintre ele avand o valoare de peste 100.000 de euro, clientii fiind in general oameni de afaceri", a declarat Andi Segal, oficial al furnizorului de solutii IT Avitech, in cadrul unui seminar organizat ieri de companie in parteneriat cu revista de life style digital go4it!, editata de Ziarul Financiar.
Astfel de contracte cuprind clauze de confidentialitate in privinta identitatii beneficiarilor.
"Nu putem sa dam exemple, dar clientii nostri sunt cei care apar pe prima pagina a ziarelor", au explicat oficialii companiei.
O alta tendinta care se manifesta pe piata resedintelor de lux este amenajarea unui "home office", de cele mai multe ori o sala de videoconferinta, dotata cu toate echipamentele necesare pentru ca managerii sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze mereu la birou pentru o sedinta, ci sa-si convoace board-ul de acasa la discutii video, a adaugat Andi Segal.
"Preturile pentru un sistem inteligent pornesc de la cateva zeci de euro si pot ajunge pana la un milion de euro, in functie de complexitate, de numarul de camere si de spatiul monitorizat, din jurul casei", a spus directorul de marketing al Avitech, Dana Hagivreta.
Conceptul de casa inteligenta prespune existenta unui sistem digital centralizat de control al tuturor echipamentelor electronice si electrocasnice ale unei resedinte, de la televizoare, sisteme audio si jaluzelele electrice pana la sistemele de irigatii programabile in functie de gradul de umiditate al solului sau sistemele de securitate ce pot include si garduri cu senzori antiefractie.
Vezi pagina 11

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO