Prima pagina

Renault a prezentat noul Logan break

Renault a prezentat noul Logan break

Preturile noului vehicul vor fi cuprinse intre 8.200 de euro si 11.600 de euro, cu toate taxele incluse.

28.09.2006, 18:19 33

Compania Automobile Dacia, detinuta de grupul francez Renault, a prezentat, astazi, la Salonul Auto de la Paris, modelul Logan MCV, cu o caroserie tip break si pana la sapte locuri, proiect in care a alocat investitii de 154 de milioane de euro, incluzand si versiunea utilitara.
Modelul va fi comercializat din 4 octombrie in Romania si de la inceputul anului viitor pe principalele piete europene.
Vanzarile pe piata romaneasca sunt estimate la circa 3.000 de unitati in acest an si 20.000 de unitati anul viitor, a declarat presedintele companiei, Francois Fourmont.
Vanzarile totale pentru acest model, in Romania si pe pietele externe, sunt prognozate sa atinga in 2007 circa 60.000 de unitati.
Masina se bazeaza, ca si Logan Berlina, pe platforma B a aliantei Renault-Nissan, dar este putin mai lunga. Denumirea vehiculului provine de la Multi Convivial Vehicle. Logan MCV este primul din cele cinci modele care vor fi dezvoltate plecand de la berlina Logan in cadrul programului Contract Renault 2009, prezentat la inceputul acestui an de noul presedinte al producatorului francez, Carlos Ghosn.
Preturile noului vehicul vor fi cuprinse intre 8.200 de euro si 11.600 de euro, cu toate taxele incluse. Potrivit lui Fourmont, noul model se va adresa fostilor clienti ai Daciei break, familiilor cu copii, dar si micilor intreprinzatori. Oficialul Dacia a apreciat ca nu exista inca un model concurent pe piata romaneasca pentru Logan MCV, avand in vedere dimensiunile si pretul masinii.
Vehiculul va fi produs la uzina Dacia de la Pitesti, unde au fost realizate investitii industriale de 110 milioane de euro, valoarea totala a sumelor alocate pentru acest model, inclusiv versiunea utilitara, fiind de 154 milioane de euro. Mediafax


Alte stiri de azi. Click aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO