Prima pagina

Reducerile de personal de Sidex: la 8.000 de romani, si patru indieni

31.07.2003, 00:00 15

Dupa ce a redus personalul combinatului siderurgic Ispat Sidex Galati de la 27.000 de salariati la 19.000 de salariati anul trecut, grupul indian LNM Holdings a inceput sa concedieze si din proprii specialisti.
Oficialii LNM, care detine peste 90% din actiunile Sidex, au anuntat ieri ca grupul "a incetat colaborarea" cu patru managerii din conducerea departamentului de vanzari si marketing.
Managerii au fost schimbati din functie in urma efectuarii unei analize a activitatii directiei, care a relevat o serie de nereusite si nerespectarea normelor interne, au aratat oficialii LNM.
"In conformitate cu normele corporative, s-a decis incetarea colaborarii cu un numar de oficiali, incluzandu-i pe Satyakam Basu, director marketing, Nishith Sharma, P. Vinayendra si pe Anand Juvekar", a anuntat grupul LNM, detinut de omul de afaceri indian Lakshmi N. Mittal.
Conducerea activitatilor de vinzari si marketing ale Ispat Sidex vor fi preluate de YP Kumar, actualul director de marketing in cadrul grupului. Maneesh Moti va raspunde de vinzarile Ispat Sidex pe piata interna.
Narendra Chaudhary, directorul general al Ispat Sidex si reprezentantul grupului LNM in Romania, a declarat ca schimbarile vizeaza o mai buna deservire a clientilor companiei.
Anuntul LNM poate fi considerat o supriza, avand in vedere faptul ca aproape nici o multinationala din Romania nu a facut publice pana in prezent concedierile managerilor de top pe motiv de neindeplinire a conditiilor de performanta.
Grupul LNM a anuntat, de fapt, inca de la preluarea Sidex, in 2001, ca  functionarea mai buna a departamentelor de marketing si vanzari va fi una din principalele obiective pe termen mediu.
LNM Holdings a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al combinatului Sidex pentru 76 de milioane de dolari. Valoarea totala a tranzactiei depaseste 500 de milioane de dolari, din care 350 de milioane de dolari reprezinta investitiile pe care LNM s-a angajat sa le faca in combinat intr-un interval de zece ani. laurentiu.ispir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO