Prima pagina

RCS&RDS ataca ultimul monopol al RomTelecom: telefoanele publice

10.02.2005, 00:00 45

Unul dintre cei mai mari operatori de comunicatii integrate din Romania, grupul RCS&RDS, ataca piata telefoanelor publice, pana acum monopolul strict al RomTelecom.
Grupul a montat deja in Bucuresti cinci posturi telefonice publice pentru apeluri urbane, interurbane si internationale.
"Avem un plan ambitios de instalare a telefoanelor publice in spatiile intens circulate din Bucuresti cum sunt statiile de metrou", a declarat Ziarului Financiar
Ionut Tarcea, directorul de marketing al grupului.
Instalarea acestor telefoane ar putea avea loc si in alte orase din Romania, a lasat sa se inteleaga oficialul RCS&RDS care nu a oferit pentru moment alte amanunte.
Desi deocamdata nu s-a facut nici un fel de promovare a acestui serviciu, bucurestenii au inceput deja sa foloseasca noile telefoane, mai ales din curiozitate.
Aparatele functioneaza pe baza cartelelor preplatite rds.TEL, lansate in vara anului trecut si care pot fi folosite si pentru apeluri de pe telefoanele fixe obisnuite sau de pe cele mobile. Cartela nu se introduce in telefonul public ci se
tasteaza la telefon un cod cu care e inscriptionata. Grupul vinde cartele rds.TEL in circa 2.000 de puncte din toata tara, inclusiv la casele de bilete de la metrou.
"Cred ca vom avea succes cu aceste telefoane publice pentru ca avem un avantaj major: tariful scazut al minutului de convorbire, de cel putin doua ori mai scazut decat al RomTelecom", spune Ionut Tarcea. De exemplu, un minut de convorbire interjudeteana prin rds.TEL. costa 3,95 eurocenti.Controlat de fondurile de investitii EPIC (Austria) si Quadrant (Statele Unite), grupul RCS&RDS desfasoara operatiuni ( telefonie, Internet, transmisii de date, TV prin cablu) in Romania, Ungaria si Slovacia, deservind peste un milion de clienti.In perioada 1998 - 2003, grupul a investit 100 milioane de dolari in realizarea unei retele nationale comunicatii.La finele anului 2003, cifra de afaceri a RCS&RDS s-a apropiat de 90 milioane dolari. Rezultatele pe 2004 nu au fost date publicitatii dar sunt estimate la peste 110 milioane dolari.
victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO