Prima pagina

Putin, primit cu fast in Vietnam

05.03.2001, 00:00 15



Presedintele rus Vladimir Putin a fost primit cu mare fast in Vietnam, unde face o vizita istorica al carei scop este refacerea relatiilor economice si culturale dintre cele doua tari, informeaza CNN.

Putin este primul lider rus care viziteaza Vietnamul, unul din putinele state comuniste din lumea actuala, candva aliat foarte important al expansiunii sovietice in sud-estul Asiei. El a sosit la Hanoi miercuri noapte, din Coreea de Sud, in cadrul unui turneu asiatic menit sa sporeasca influenta rusa in regiune, dupa perioada de declin ce a urmat prabusirii URSS.

Autoritatile vietnameze, in frunte cu presedintele Tran Duc Luong, acorda o importanta deosebita vizitei lui Putin, liderul de la Hanoi afirmand ca vietnamezii nu vor uita niciodata ajutorul Moscovei in timpul razboiului din anii '60-'70.

Desi Putin va discuta cu liderii vietnamezi relatiile militare si din domeniul apararii, principalul scop al prezentei sale este sporirea schimburilor comerciale, a caror valoare actuala de circa 400 de milioane de dolari este considerata mult sub posibilitatile reale.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO