Prima pagina

PSD sustine Guvernul propus de Tariceanu

PSD sustine Guvernul propus de Tariceanu
02.04.2007, 11:59 46

Partidul Social Democrat a decis sa sustina noua structura a Guvernului propusa astazi de premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat astazi Mircea Geoana, presedintele PSD.

"In aceste momente, partidul nostru a decis sa aleaga intre doua rele, raul cel mai mic", a spus Geoana.

El a mai spus ca PSD nu se va asocia cu nicio forma de guvernare de dreapta si va continua demersurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a trimis, astazi, Parlamentului, la o ora de la inceperea sedintei BPC al PNL, scrisoarea prin care cere votul pentru noul Executiv, impreuna cu lista membrilor acestuia, in care mai apare si Ovidiu Silaghi la noul portofoliu al IMM-urilor, Comertului si Tursimului.

Componenta noului Guvern, format din PNL si UDMR, a fost votata in Biroul Politic al liberalilor.

Surse din PNL au declarat ca Ludovic Orban a votat impotriva, desi face parte din Cabinetul propus de Tariceanu, unul dintre motive fiind acela ca senatorul Norica Nicolai nu se regaseste in Guvern.

Guvernul restructurat Ministerul Transporturilor (detinut de PD) ii este atribuit lui Ludovic Orban (vicepresedinte al PNL si viceprimar general al Capitalei). Ministerul Educatiei si Cercetarii (detinut de PD) ar urma sa fie condus de catre Cristian Adomnitei (presedintele TNL, deputat).

La Ministerul Administratiei si Internelor, un alt minister condus de PD, este nominalizat Cristian David (ministru-delegat pentru Control). Senatorul PNL Paul Pacuraru ar conduce Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (detinut de PD).

Decebal Traian Remes (secretar general al PNL, fost ministru de Finante) ar urma sa preia Ministerul Agriculturii de la Dan Motreanu, care isi va relua activitatea in PNL, din pozitia de secretar general al formatiunii liberale, precizeaza sursele citate.

Teodor Melescanu (vicepresedinte al PNL, senator) ar urma sa conduca Ministerul Apararii Nationale, in locul democratului Sorin Frunzaverde.

Liberalul Adrian Cioroianu este propus in continuare pentru conducerea Ministerului de Externe.

La portofoliul Justitiei, administrat de Monica Macovei, sustinuta de PD, este propus Tudor Chiuariu (seful Departamentului guvernamental de Lupta Anti-Frauda, membru PNL).

Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei vor fi comasate, conducerea noii structurii urmand sa ii revina titularul actual al MEC, Varujan Vosganian.

In schimb, apare un nou minister al IMM-urilor, Comertului si Turismului la care este propus deputatul PNL Ovidiu Silaghi.

In ceea ce priveste UDMR, aceasta va pastra postul de ministru de stat pentru Marko Bela, cel al Comunicatiilor pentru Nagy Zsolt si va prelua Ministerul Mediului (detinut de PD), unde s-ar putea instala Attila Korodi ( secretar de stat la Mediu). Actualul ministru-delegat Laszlo Borbely ar putea prelua noul Minister al Dezvoltarii Regionale (structura care va rezulta din transformarea MIE, detinut de PD).

Parlamentul a inceput deja audierile cu ministrii din noua formula guvernamentala, procedura care va dura, cel mai probabil, astazi si maine. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO