Prima pagina

Protocolul de la Kyoto a fost salvat

24.07.2001, 00:00 12



Uniunea Europeana si Japonia au reusit sa ajunga la un acord privind aplicarea Protocolului de la Kyoto, care prevede reducerea emisiilor de gaze ce produc efectul de sera, informeaza CNN. Acordul a fost obtinut in noaptea de duminica spre luni, dupa negocieri-maraton desfasurate in Germania.

Presedintele conferintei, ministrul olandez al mediului, Jan Pronk, le-a prezentat sambata omologilor sai un nou pachet de propuneri, asupra carora s-a ajuns la un acord dupa o runda de negocieri ce a durat circa 26 de ore. Desi toate delegatiile au fost de acord sa accepte fara modificari propunerile lui Pronk, Japonia a respins clauza privind aplicarea acordului, obtinand exceptarea sa de la acest punct.

Presedintele american George W. Bush a respins Protocolul de la Kyoto, semnat in 1997, cand la Casa Alba se afla Bill Clinton, argumentand ca reducerile obligatorii de gaze ce produc efectul de sera ar aduce prejudicii economiei americane. Negocierile privind documentul esuasera deja in noiembrie anul trecut, la Haga, in urma unei dispute in SUA si UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO