Prima pagina

Programele de MBA, mai scumpe cu 20%

24.07.2008, 18:34 15

Programele de MBA sau EMBA (Executive MBA) de pe piata locala au majorat preturile cu marje cuprinse intre 10 si 20% pentru inscrierile din acest an, ca urmare a majorarii cheltuielilor.
Una dintre cele mai mari cresteri de pret a venit de la Bucharest School of Management, care ofera pe piata locala MBA-ul Romano-Canadian si care practica de anul acesta o taxa de 12.000 de euro pentru programul care dureaza 24 de luni, in crestere cu 20% fata de anul trecut.
"Costurile operationale cresc in fiecare an. Trebuie sa investim in logistica, dar si sa majoram investitiile in infrastructura, in dezvoltarea salilor de curs si a cursurilor, deoarece calitatea serviciilor oferite trebuie mentinuta la un nivel ridicat pe termen lung", spune Adriana Dutescu, director al Bucharest School of Management.
Asebuss, care ofera un program de EMBA, a majorat cu 1.000 de euro taxa aferenta celor doi ani de studiu, de la 18.000 la 19.000 de euro. "Costul programului a crescut cu 500 de euro anual in ultimii doi ani. Practic, tot ceea ce inseamna crestere de pret la nivel international sau national ne afecteaza. Ca factor determinant se numara cresterea preturilor chiriei din ultimii ani", explica Bianca Ioan, director de marketing al Asebuss. Ea precizeaza ca printre cele mai consistente cheltuieli se numara chiriile, asigurarea transportului cu avionul si a platii profesorilor americani, dar si achitarea hotelurilor pentru weekend-urile rezidentiale oferite de scoala.
Pentru 2008 - 2009, pretul programului de EMBA al Asebuss este de 19.000 de euro, adica 9.500 de euro anual, la care se adauga costul proiectului international, care este in prezent de 2.500 de euro. Si pretul acestuia din urma a crescut cu 500 de euro comparativ cu anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO