Prima pagina

Primul kilometru din autostrada Bechtel, la start

23.09.2004, 00:00 14



Constructorul autostrazii "Transilvania" a anuntat demararea lucrarilor la primul kilometru de sosea, pe teritoriul comunei Savadisla, situata la cativa kilometri de Cluj-Napoca.



Conform declaratiilor lui Drew Slaton, manager de relatii comunitare al Bechtel, in prezent se lucreaza la aliniament pe suprafata anuntata, unde s-au instalat toate facilitatile suplimentare utilizate in teren si au contractate doua zone de depozitare a pamantului excavat.



Conducerea companiei Bechtel estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an, lucrarile de constructie pentru Sectiunea 2 a Autostrazii Transilvania vor acoperi o suprafata cuprinsa intre 5 si 7 kilometri. Teritoriul de prioritate este situat intre comunele Ciurila si Craiesti din judetul Cluj.



"Vom avea maxim sapte kilometri intr-o faza activa de constructie si vom continua activitatile colaterale, descarcarile arheologice, constructia celei de-a doua tabere pentru personal precum si amenajarea acesteia", a declarat pentru ZF Transilvania responsabilul pentru Sectiunea 2 a Proiectului Autostrada Transilvania.



Compania Bechtel a adus in cadrul Proiectului "Autostrada Transilvania" metode americane de imbunatatire a proceselor de munca.



Metodologia intitulata "Six Sigma" reprezinta o tehnica de management prin care Bechtel incearca sa amelioreze procesul de evaluare al aplicatiilor de angajare, achizitionarea materialelor agregate si mentenanta la nivelul inventarului pieselor de schimb, precum si imbunatatirea capacitatii de reactie in cazuri de urgenta. "Six Sigma este una dintre metodele prin care credem ca putem fi inovativi, pastrand in acelasi timp si rolul de lideri in inginerie si constructii la nivel mondial. Programul este dezvoltat de americani, iar sarcina mea este de a vedea cum il pot adapta la mediul local", a declarat Peter Grimsey, rezident al Bechtel specializat in metodologia imbunatatirii proceselor de munca.



El a explicat ca utilizarea unui astfel de proces permite si imbunatatirea mediului de lucru al oamenilor. Grimsey a subliniat ca schimbarea sistemului de bonusuri pentru angajati poate determina cresteri de pana la 30% a eficientei acestora. "Metodologia Six Sigma se concentreaza pe identificarea variatiilor in procesul de munca, iar reducerea acestor variatii aduce castiguri importante in beneficiul securitatii, planificarii, costului si calitatii", a mai spus Grimsey. In prezent jumatate dintre procesele care se analizeaza prin Six Sigma sunt cele realizate pe aliniamentul autostrazii.



Tinand cont de evolutia proiectului, compania americana isi propune sa accelereze pana la 1 octombrie toate procesele de angajare. "Pana la inceputul lunii viitoare speram sa mai angajam 100 de persoane pentru Sectiunea 2 a Autostrazii. Ne orientam in special spre operatorii de echipamente", a declarat Bogdan Salomia, manager de comunicare al Bechtel. Numarul celor angajati in acest moment pentru Sectiunea 2 a ajuns la 298 de persoane, dintre care 186 sunt cetateni romani si 112 personal strain.



transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO