Prima pagina

Pretul, principalul criteriu pentru privatizarea Daewoo Craiova

Pretul, principalul criteriu pentru privatizarea Daewoo Craiova
27.02.2007, 14:51 17

Pretul va reprezenta principalul criteriu din grila de evaluare pentru departajarea competitorilor la privatizarea Daewoo Craiova, iar potentialii investitori trebuie sa aiba o cifra individuala de afaceri de minim 10 miliarde euro pe an pentru a fi acceptati sa depuna oferte.

Pretul pe actiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investitiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%. Alte criterii care vor fi luate in calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piata a uzinei din Craiova (25%) si numarul de autoturisme produse dupa privatizare (20%), au declarat surse oficiale.
Pentru depunerea ofertelor vor fi acceptate doar companii cu o cifra de afaceri anuala de minim 10 miliarde euro si care produc cel putin un milion de autoturisme pe an.

"Aceste conditii vor reprezenta o garantie pentru pozitia solida a ofertantului si existenta unei piete de desfacere", au afirmat sursele citate.

Investitorul va trebui sa asigure o productie la Craiova de 100.000 autoturisme dupa primii doi ani de la privatizare si de 200.000 unitati dupa o perioada de patru ani. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO