Pretul, principalul criteriu pentru privatizarea Daewoo Craiova

Ziarul Financiar 27.02.2007
Pretul va reprezenta principalul criteriu din grila de evaluare pentru departajarea competitorilor la privatizarea Daewoo Craiova, iar potentialii investitori trebuie sa aiba o cifra individuala de afaceri de minim 10 miliarde euro pe an pentru a fi acceptati sa depuna oferte.

Pretul pe actiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investitiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%. Alte criterii care vor fi luate in calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piata a uzinei din Craiova (25%) si numarul de autoturisme produse dupa privatizare (20%), au declarat surse oficiale.
Pentru depunerea ofertelor vor fi acceptate doar companii cu o cifra de afaceri anuala de minim 10 miliarde euro si care produc cel putin un milion de autoturisme pe an.

"Aceste conditii vor reprezenta o garantie pentru pozitia solida a ofertantului si existenta unei piete de desfacere", au afirmat sursele citate.

Investitorul va trebui sa asigure o productie la Craiova de 100.000 autoturisme dupa primii doi ani de la privatizare si de 200.000 unitati dupa o perioada de patru ani. Mediafax