Prima pagina

PPF a preluat ARDAF Cluj de la Tender (UPDATE2)

PPF a preluat ARDAF Cluj de la Tender (UPDATE2)
01.03.2007, 14:25 18

Fondul ceh de investitii PPF Investmemnts a preluat azi pachetul majoritar de actiuni al companei de asigurari ARDAF Cluj, participatia sa ajungand la 70% din actiuni.

Omul de afaceri Ovidu Tender a vandut pe piata RASDAQ pachetul de actiuni de 56% pe care il detinea la compania ARDAF.

Tranzactia s-a realizat la pretul minim la care se puteau realiza ieri tranzactii, 0,13 lei/actiune, in timp ce in piata cotatia a urcat cu maximul permis pentru o zi de tranzactionare, 25%, atingand 0,216 lei/actiune. PPF cumparase anterior un pachet de circa 15% de la avocatul Daniel Voicu, care cumparase actiunile in cadrul majorarii de capital derulate de companie.

"Achizitia de azi a participatiei majoritare in cadrul companiei ARDAF este o tranzactie cruciala pentru PPF Investments pe piata din Romania. Este o investitie strategica, prin care intentionam sa repunem compania pe picioare, sa o transformam intr-un factor cheie in sectorul asigurarilor din Romania. Achizitionarea unui pachet majoritar la ARDAF vine in completarea celei pe care am facut-o recent, cand am achizitionat 100% din Roumanie Assurance International S.A. (RAI)", spune Pavel Kuta, Managing Director la PPF Investments.

PPF a cumparat pachetele de actiuni prin intermediul vehiculului Sabile Limited inregistrat in Cipru. Sabile il imprumutase pe omul de afaceri Ovdiu Tender pentru a participa la majorarea de capital de la ARDAF, astfel ca valoarea tranzactei de preluare a ARDAF ar putea fi mai mare decat valoarea afisata pe Bursa de Valori.

Valoarea tranzactiei de vanzare a pachetului de 56% transferat azi a fost de 118 milioane de lei (35 milioane de euro).

Conform legislatiei in vigoare PPF va trebui sa lanseze o oferta publica pentru toate actiunile pe care nu le detine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO