Prima pagina

Powell, multumit de vizita in China

30.07.2001, 00:00 15



Secretarul american de stat Colin Powell s-a declarat foarte multumit de starea relatiilor cu China, dupa o vizita de o zi la Beijing, relateaza CNN. "Cred ca am reusit sa inregistram progrese.

Exista totusi in continuare subiecte importante ce trebuie rezolvate si unele teme asupra carora nu sunt de acord in totalitate", a spus Powell, care s-a intalnit cu presedintele chinez Jiang Zemin si cu premierul Zhu Rongji.

El a abordat in cursul discutiilor si problema respectarii drepturilor omului in China, precum si acuzatiile aduse Beijingului privind incalcarea unui tratat semnat cu SUA privind exportul de rachete balistice cu capacitate de a transporta incarcatura nucleara.

Beijingul a respins acuzatiile privind exportul de rachete catre tari precum Iran si Pakistan. Liderii chinezi au spus ca sunt de acord sa priveasca inainte, depasind criza provocata de coliziunea unui avion-spion american cu un apart chinez de vanatoare, pe 1 aprilie. In plus, China a fost de acord sa participe in viitorul apropiat la negocieri cu SUA privind rachetele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO