Prima pagina

Petromidia va fi oprita doua saptamani pentru lucrari tehnologice

26.06.2008, 18:02 17

Rompetrol Rafinare (RRC), compania care opereaza rafinaria Petromidia, isi va intrerupe activitatea in intervalul 1 - 15 iulie pentru realizarea lucrarilor tehnologice programate, dar si pentru dezvoltarea capacitatii companiei de a produce benzina Euro 5, potrivit unei raportari a companiei.

"Sunt operatiuni normale, specifice activitatii unei rafinarii, care vor asigura atat premisele tehnologice necesare imbunatatirii indicatorilor de calitate a produselor Rompetrol, cat si continuarea programului de eficienta energetica si de reducere a emisiilor de CO2. Compania produce si comercializeaza inca din 2006 motorina Euro 5, gama de carburanti urmand sa includa de la 1 ianuarie si benzina Euro 5", declara Cosmin Turcu, director general Rompetrol Rafinare.

Grupul Rompetrol a alocat in acest an peste 164 de milioane de dolari (circa 100 de milioane de euro) pentru continuarea programului de investitii la rafinarie. In aceasta perioada, Rompetrol Rafinare va asigura din stocuri livrarile de produse catre clienti.

Compania estimeaza in 2008 procesarea unei cantitati de materie prima de aproximativ 4,1 milioane tone (3,94 milioane tone titei), in crestere fata de anul trecut cand a atins un nivel de 3,8 milioane tone. In luna mai a acestui an, rafinaria a consemnat cea mai mare cantitate procesata de titei din istoria sa, de aproximativ 405.000 de tone, sustin reprezentantii companiei.

Actiunile Rompetrol Rafinare au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,053 lei, un nivel minim pentru ultimii doi ani. Capitalizarea companiei este de 306 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO