Prima pagina

Petrom va produce energie electrica intr-o centrala de 500 mil. euro

Petrom va produce energie electrica intr-o centrala de 500 mil. euro
18.06.2007, 10:19 17

Petrom va investi 500 de milioane de euro intr-o centrala pe gaze pe platforma Petrobrazi Ploiesti, cu o capacitate de 860 de megawatti, marcandu-si astfel intrarea pe piata productiei energiei electrice, a anuntat astazi compania.

"Acest proiect se inscrie pe traseul de crestere strategica a Petrom si a grupului OMV, fiind una din sursele de diversificare si crestere durabila", a declarat directorul general executiv adjunct al Petrom, Werner Schinhan, intr-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Unitatea de la Petrobrazi va fi alimentata cu gaze naturale prin intermediul unei conducte a companiei Transgaz. Circa 20% din capacitatea centralei va fi utilizata pentru acoperirea consumului propriu (atat in rafinarii, cat si pentru operatiunile de explorare si productie), iar restul va fi distribuit in sistemul national de electricitate.

Constructia centralei va fi demarata in 2008 si se estimeaza ca furnizarea in sistemul energetic national la intreaga capacitate va incepe pana la sfarsitul anului 2010, se precizeaza in comunicat.

"Noua centrala va contribui semnificativ la cresterea securitatii energetice a Romaniei si la reducerea impactului asupra mediului. Este un proiect dezvoltat in acord cu strategia energetica europeana si care tine seama de cerintele UE de conformitate in probleme de mediu", a adaugat Schinhan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO