Prima pagina

Petrom nu a cerut renegocierea comisioanelor pentru vanzarea de roviniete

21.08.2008, 15:23 25

Petrom a respins azi acuzatiile facute de Ludovic Orban, conform caruia compania ar fi refuzat sa vanda roviniete pentru a forta Ministerul Transporturilor sa accepte majoararea comisionului primit de aceasta din vazare, informeaza Mediafax.

"Contractul (prin care Petrom distribuie roviniete, n.r.) este valabil de anul trecut, nu se renegociaza, este in curs de semnare un act aditional, dar care nu are nimic de-a face cu renegocierea comisionului. Petrom nu a cerut in niciun moment renegocierea acestei cifre", se arata intr-un comunicat al Petrom.

Reprezentantii companiei petroliere au afirmat ca pana in prezent compania a primit 259.750 de roviniete noi, emise la 1 august, din care a distribuit catre benzinarii 222.721 de unitati.

"In urma verificarilor am descoperit ca Petrom are 823.000 de roviniete. In urma controlului am vazut urmatoarele situatii: sefii de statie tin sub tejghea rovinietele; o alta situatie este cea in care li s-a repartizat un stoc foarte mic; a treia situatie este ca, la nivel central, Petrom le spune sefilor de statie cate roviniete sa comande, iar acestea sunt insuficiente", a spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO