Prima pagina

Petrom a produs in T3 cat in T2

18.10.2007, 11:18 16

Petrom (SNP), cea mai mare companie, romaneasca, a realizat in trimestrul al treilea o productie medie de 195.000 de barili pe zi, similara cu cea din trimestrul al doilea, potrivit raportului preliminar al actionarului majoritar, grupul austriac OMV.

Cresterea pretului titeiului si a pretului reglementat al gazelor naturale in Romania, au avut un efect pozitiv asupra veniturilor Petrom, insa acest efect a fost redus de aprecierea leului fata de dolar, se mai arata in raportul OMV.

Marjele de rafinare au scazut puternic la nivelul grupului OMV de la 7,06 dolari/baril in T2 la 3,91 dolari/baril in T3.

In primul semestru Petrom a realizat o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de euro (5,4 miliarde de lei), in scadere cu 9%, in euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul net al companiei a scazut cu 34%, la 266 de milioane de euro (887 milioane de lei).

Actiunile Petrom au deschis sedinta la nivelul de 0,535 lei/actiune, acelasi pret ca si la sfarsitul sedintei de ieri. Capitalizarea companiei este de 8,96 mld. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO