Petrom a produs in T3 cat in T2

Ziarul Financiar 18.10.2007
Petrom (SNP), cea mai mare companie, romaneasca, a realizat in trimestrul al treilea o productie medie de 195.000 de barili pe zi, similara cu cea din trimestrul al doilea, potrivit raportului preliminar al actionarului majoritar, grupul austriac OMV.

Cresterea pretului titeiului si a pretului reglementat al gazelor naturale in Romania, au avut un efect pozitiv asupra veniturilor Petrom, insa acest efect a fost redus de aprecierea leului fata de dolar, se mai arata in raportul OMV.

Marjele de rafinare au scazut puternic la nivelul grupului OMV de la 7,06 dolari/baril in T2 la 3,91 dolari/baril in T3.

In primul semestru Petrom a realizat o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de euro (5,4 miliarde de lei), in scadere cu 9%, in euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul net al companiei a scazut cu 34%, la 266 de milioane de euro (887 milioane de lei).

Actiunile Petrom au deschis sedinta la nivelul de 0,535 lei/actiune, acelasi pret ca si la sfarsitul sedintei de ieri. Capitalizarea companiei este de 8,96 mld. euro