Prima pagina

Peste un milion de romani au doua joburi

03.03.2008, 13:15 6

Mai mult de un milion de romani iau salariu de la doua locuri de munca, arata datele statistice analizate de Ziarul Financiar.

Potrivit Ministerului Muncii, numarul total de locuri de munca din economie este de 6,22 milioane, in timp ce numarul total de salariati este de 5,12 milioane de persoane.

Diferenta se traduce prin mai bine de un milion de persoane care au si al doilea job. Numarul acestora a crescut semnificativ in ultimii ani, pentru a depasi milionul la sfarsitul anului trecut.

Doar anul trecut, economia a creat 340.000 de locuri de munca, in timp ce numarul salariatilor proaspat angajati anul trecut a fost de peste 140.000 de persoane.

Analistii spun ca principalele motive ale aparitiei de noi locuri de munca sunt cresterea economica (Romania se afla in al noualea an consecutiv de crestere economica) si introducerea cotei unice de impozitare la inceputul lui 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO