Prima pagina

Patriciu primeste acordul ANRE pentru furnizarea de energie electrica

Patriciu primeste acordul ANRE pentru furnizarea de energie electrica
28.08.2008, 16:32 16

Rompetrol Rafinare a primit astazi avizul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pentru o licenta de furnizare a energiei electrice pe o perioada de doi ani, au declarat pentru Mediafax surse din institutie.

"Acordarea licentei a fost aprobata in Comitetul de Reglementare al ANRE, fiind emisa pe o perioada de doi ani. In prezent, sunt aproximativ 170 de furnizori de energie, din care numai 60 sunt activi pe piata. Ramane la latitudinea companiei daca vrea sa devina activ pe piata sau nu", au mentionat sursele citate.

Intentia Rompetrol de a deveni furnizor de energie electrica a fost anuntata in urma cu aproximativ doi ani de catre Dinu Patriciu, presedintele grupului, care a vandut, in august 2007, participatia majoritara companiei KazMunaiGaz din Kazahstan.

Patriciu preciza la acea data ca Rompetrol vrea sa devina furnizor de electricitate si sa construiasca o termocentrala in regim de cogenerare la Midia, valoarea investitiei fiind estimata la peste 40 mil. euro. Detalii despre planurile Rompetrol pe piata energiei aflati din ZIARUL FINANCIAR de astazi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO