Prima pagina

Oresa Ventures negociaza intrarea in afacerea Guzu Chim

01.02.2006, 21:10 21

Fondul de investitii suedez Oresa Ventures este interesat de achizitionarea unui pachet de actiuni al producatorului de vopsele Guzu Chim, unul dintre primii jucatori de pe piata de profil, a declarat pentru ZF Daniel Guzu, directorul general si principalul actionar al companiei.

"Am decis sa aducem un fond de investitii in Guzu Chim pentru a extinde afacerea. Vom vinde un pachet de circa 40-45% din actiuni", sustine Guzu.

Valoarea companiei este estimata la circa 10-15 mil. de euro. Discutiile dintre fondul de investitii si Guzu Chim au inceput in luna decembrie 2005,

Oresa Ventures semnand un contract de exclusivitate pana la 1 aprilie cu producatorul de vopsele pentru a intra in aceasta afacere.

Fondul de investitii Oresa Ventures nu a facut niciun comentariu pe acest subiect pana la inchiderea editiei.

Guzu Chim este o afacere pornita in 1994, din care omul de afaceri Daniel Guzu detine 51% din actiuni, restul fiind in posesia altor trei actionari. Compania are in prezent 350 de angajati, in crestere cu circa 100 de salariati fata de anul 2004.

Producatorul de vopsele estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 125 mil. de lei (34 mil. euro), in crestere fata de 92 mil. lei (25,2 mil. euro) in anul 2005.

Guzu Chim a investit anul trecut 10 mil. euro in noua fabrica de la Popesti-Leordeni, situata pe fosta platforma Viscofil, care se adauga unei alte facilitati de productie detinute deja in Capitala.

Principalii producatori de lacuri si vopsele au fost curtati in ultima vreme de mai multi investitori financiari si strategici, care sunt interesati sa intre intr-o afacere cu rate atractive de profit si cu potential mare de crestere.

Anul trecut, Dufa Romania a fost preluat de fondul de investitii Advent International, in urma unei tranzactii estimate la circa 17-18 mil. euro.

Oresa Ventures a obtinut anul trecut 32 mil. euro in urma vanzarii companiei de credite de consum Credisson, din care detinea 80%, catre francezii de la BNP Paribas - Franta.

De asemenea, Oresa, principalul actionar al retailerului Flanco, ar urma sa devina al doilea actionar in reteaua Flamingo din domeniul IT&C, in urma unui acord incheiat la finele anului trecut, care prevede ca Flanco va deveni divizie a Flamingo. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO