Prima pagina

O preluare a SABMiller de catre InBev ar crea probleme antitrust in Cehia, Romania si Ungaria

28.05.2008, 18:56 21

Eventuala preluare a producatorului de bere SABMiller de catre grupul belgian InBev, tranzactie evaluata la 22,6 miliarde lire sterline (28,66 miliarde euro), s-ar putea confrunta cu probleme antitrust in Cehia, Romania si Ungaria, potrivit CNNMoney.
Potrivit blogului Alphaville, detinut de cotidianul Financial Times, reprezentantii SABMiller au informat oficialii InBev ca sunt interesati sa analizeze o oferta oficiala de preluare din partea grupului belgian, de 1.500 de pence (circa 19 euro) pe actiune.
Reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze informatia in timp ce piata bursiera a reactionat cu scepticism. Actiunile SABMiller au scazut cu 1% desi pretul oferit de 1.500 de pence pe actiune este cu 15% mai mare decat cotatia titlurilor SABMiller la inchiderea tranzactiilor de marti, sugerand ca investitorii nu iau in serios informatia, scrie CNN Money.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO