Prima pagina

O cota de 40% din actiunile Arcom sunt la vanzare

O cota de 40% din actiunile Arcom sunt la vanzare
19.06.2007, 19:28 17

Arcom Bucuresti, una dintre cele mai mari companii romanesti de constructii, a scos la vanzare circa 40% din actiunile companiei, detinute in principal de salariati si fosti angajati, potrivit reprezentantilor companiei.

Compania se afla in negocieri cu firma spaniola de constructii FCC Construccion si cu fonduri de investitii din Olanda si Marea Britanie pentru vanzarea unui pachet majotitar de actiuni, potrivit unor surse de pe piata. Actionarii Arcom Bucuresti inca nu au facut o evaluare a companiei, insa aceasta ar putea ajunge la circa 40-50 de milioane de euro, potrivit unor estimari din industrie.

"Exista actionari ai companiei, ce detin circa 30-40% din total, care si-au manifestat intentia de a vinde participatiile pe care le au in Arcom. Strategia noastra pentru anul acesta este sa ne concentram doar pe contractele mari de peste 4-5 milioane de euro, pentru a creste profitabilitatea firmei", a declarat Florian Florescu, directorul economic al companiei Arcom.

Actiunile Arcom sunt detinute in proportie de peste 85% de 1.300 de persoane fizice, niciuna neavand mai mult de 1%, alti actionari fiind SIF Muntenia cu 8,6%, Conimpuls Bacau cu 1,6% (firma la care este actionar fostul secretar de stat in MTCT Sergiu Sechelariu) sau Gimart Calarasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO