Prima pagina

Numarul de abonati 3G a depasit pragul de 100 milioane persoane

24.06.2008, 16:25 21

Operatorii europeni de telefonie mobila au depasit pragul de 100 de milioane de abonati la retelele de comunicatii de generatia a treia (3G), arata un studiu al firmei de cercetare Informa Telecoms and Media, citata de Reuters.

Europa avea, la sfarsitul lunii mai, 101,5 milioane de abonati la comunicatiile de tip 3G, din totalul de 910,8 milioane de clienti la serviciile de telefonie mobila, potrivit Informa, care a precizat ca a inclus in calcul doar dispozitivele care erau utilizate pentru servicii de date si/sau voce.

"O usoara incetinire a vanzarilor de telefoane care folosesc tehnologia WCDMA in vestul Europei in primul trimestru a fost contrabalansata de accelerarea vanzarilor de modemuri sau carduri de date WCDMA/HSPA, care au condus la cresterea pietei 3G, mai ales in Suedia si Austria", a aratat compania de cercetare.

Operatorii de telefonie mobila sunt interesati din ce in ce mai mult de serviciile de date, furnizate prin retelele 3G, pentru a sustine cresterea pe pietele mature, unde veniturile provenite din apelurile vocale au inceput sa stagneze sau sa scada.

Datele Informa arata ca ponderea abonatilor 3G este mai mare in Suedia, Norvegia si Italia, unde depaseste 25% din totalul abonatilor la comunicatiile mobile, dar si in Portugalia, Austria si Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO