Prima pagina

Noul CEO al Cosmote: Piata de servicii de voce mobila din Romania e departe de saturatie

Noul CEO al Cosmote: Piata de servicii de voce mobila din Romania e departe de saturatie
20.03.2008, 10:45 18

Piata locala de servicii de voce mobila este inca departe de saturatie, astfel incat operatorii din Romania au inca in fata un potential ridicat de a-si majora afacerile chiar daca nu au in portofoliu servicii de date, a declarat Stefanos Theocharopoulos, noul CEO al Cosmote, la prima sa intalnire cu presa. El a facut aceasta declaratie in contextul in care a fost intrebat cu ce sanse de crestere crediteaza Cosmote, in conditiile in care operatorul a ratat licitatia 3G si e singurul operator de pe piata care nu poate furniza servicii de date mobile de mare viteza.

"Oriunde ati pune aceasta intrebare, ati auzi ca vocea este inca regele pe piata. De aici isi obtin operatorii grosul veniturilor", a spus Theocharopoulos. "Piata romaneasca este inca departe de saturatie, mai este inca loc de crestere", a adaugat el, mentionand ca plafonarea serviciilor din voce este un fenomen intalnit pe pietele occidentale, care au atins intr-adevar nivelul de maturitate. Antonis Kerastaris, director financiar al Cosmote Romania, a intarit ideile sefului Cosmote facand o paralela cu situatia din Grecia.

"In Grecia, cei trei operatori de telefonie mobila obtin, intr-o tara cu o populatie de doua ori mai mica decat Romania, venituri de 4 miliarde de euro, doar din serviciile de voce. In Romania, unde - asa cum spuneam, populatia este dubla, veniturile operatorilor de telefonie mobila din voce sunt de doar 2 miliarde de euro. Puteti face foarte simplu un calcul, si - extrapoland lucrurile, sa vedeti care este potentialul pietei din Romania. Este inca loc de crestere puternica", a declarat Kerastaris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO