Prima pagina

Milosevici lupta impotriva TPI

24.08.2001, 00:00 22



Fostul presedinte iugoslav Slobodan Milosevici a inceput ieri contestarea legala a detentiei sale de catre Tribunalul International de la Haga (TPI), relateaza BBC.

Un tribunal districtual olandez a audiat ieri plangerea lui Milosevici potrivit careia transferul sai catre TPI de la Belgrad si detentia sa in Olanda sunt ilegale. Patru avocati au prezentat cauza fostului lider iugoslav, care solicita eliberarea imediata de la centrul de detentie din Scheveningen.

De cealalta parte, guvernul olandez este reprezentat de doi avocati. Milosevici refuza sa recunoasca legitimitatea tribunalului, afirmand ca acesta a fost infiintat de Consiliul de Securitate al ONU si nu de Adunarea Generala a Natiunilor Unite, asa cum ar fi fost normal.

La prima aparitie in fata TPI, el a refuzat sa pledeze vinovat sau nevinovat in fata acuzatiilor de crime de razboi si crime impotriva umanitatii, afirmand ca nu recunoaste organismul ilegal care il judeca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO