Prima pagina

Milan si Parma, imbracate de aradenii de la Ineu

09.11.2001, 00:00 15



In Ineu, la meciurile lui AC Milan sau Parma se uita si microbistii si nevestele lor: primii din pasiune, iar sotiile sa-si vada munca la televizor. Tricourile jucatorilor sunt facute la Tricotaje Ineu, una dintre cela mai mari companii din industria textila din judetul Arad.

Firma a realizat pana acum treninguri sau tricouri sub marca Lotto pentru mari cluburi de fotbal din Italia, precum Milan sau Parma.

"Am produs in mod curent treninguri pentru firme italiene precum Lotto si Fila, comenzile primindu-le de la un comisionar din Italia", a declarat directorul general al companiei, Pavel Flueras.

Cifra de afaceri a companiei de pe primele noua luni ale anului in curs a atins 1,5 milioane de euro, dupa ce la nivelul intregului an 2000 a fost de 1,7 milioane euro.

Potrivit oficialului aradean, peste trei sferturi din cifra de afaceri a companiei este obtinuta in sistem lohn, sistem pe care compania il practica de aproape 20 de ani, printre clientii sai figurand companii importante in domeniul textil din Franta si Italia.

"Lohnul este sistemul care aduce cei mai multi bani in tara, insa dezavantajul nostru este acela ca nu putem produce sub marca proprie" a adaugat Flueras.

In afara activitatii de echipament sportiv, compania realizeaza si articole de lenjerie de dama, exportate de asemenea in Franta si Italia.

De luna viitoare compania, care are peste 1.400 de angajati, va incepe, in urma unei investitii de 200.000 de euro, productia de articole de lenjerie pentru compania britanica Marks & Spencer. Contractul va aduce, potrivit directorului companiei, venituri suplimentare de 100.000 de doalri lunar.

Oficialul aradean estimeaza ca numarul angajatilor va creste datorita acestui proiect cu peste 200 de angajati, insa pentru moment este destul de greu de gasit personal calificat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO