ZF 24

MBA versus EMBA

13.01.2008, 15:00 15

Atat MBA-ul (Master of Business Administration), cat si EMBA-ul (Executive Master of Business Administration) sunt programe de master in administrarea afacerilor, specifice invatamantului economic, intrucat nu se regasesc in cadrul altor domenii ale invatamantului superior, cum ar fi politehnica, arhitectura, medicina sau constructiile. Principala diferenta vine la nivrelul publicului-tinta. Un program MBA se adreseaza cu precadere tinerilor absolventi de facultate, cu experienta redusa in munca si care isi propun specializarea intr-un anumit domeniu, in vederea avansarii intr-o pozitie manageriala, in timp ce accederea in cadrul unui program de EMBA este putin mai restrictiva. In general, acesta se adreseaza managerilor care au o acumulat deja o experienta manageriala cuprinsa intre 3 si 5 ani.

Cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii, ce urmareste un candidat la un MBA fata de unul care aplica pentru un EMBA si care sunt criteriile care diferentiaza un program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO