Prima pagina

Manpower: O treime din companii fac angajari in urmatoarele trei luni

08.09.2008, 18:09 23

Aproximativ o treime (32%) din companiile de pe piata locala intentioneaza sa faca angajari in urmatoarele trei luni ale anului, arata studiul privind perspectivele de angajare realizat de Manpower, cea mai mare companie de leasing de personal din lume.

Conform studiului, 11% din companii se pregatesc sa faca disponibilizari in ultimul trimestru al anului.

Administratia publica va face cele mai multe recrutari in T4, cu o previziune neta de angajare de 29% (previziunea neta de angajare reprezinta diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a numarului total de angajari si procentul companiilor care prevad o scadere a angajarilor).

Previziunea neta de angajare pentru trimestru patru al anului la nivel national este de 21%, in scadere cu cinci puncte procentuale fata de trimestrul al treilea. Angajatorii de pe piata locala sunt cei mai optimisti din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), urmati la mare distanta de olandezi, cu o previziune neta de angajare de 11%.

Cele mai moderate estimari de recrutare le prezinta angajatorii din energie electrica, gaze si apa, care au o previziune neta de angajare de doar 4% in urmatoarele luni.

La nivel regional, cei mai activi vor fi angajatorii din zona de nord-vest a tarii, cu o previziune neta de angajare de 31%, urmati de cei din Bucuresti-Ilfov, cu 24%.

Studiul Manpower este realizat trimestrial prin intervievarea a 752 de angajatori din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO