Prima pagina

Londra, din nou sub teroare

Londra, din nou sub teroare

Mii de pasageri au fost blocati ieri pe aeroportul din Londra. Toate zborurile din Europa au fost afectate

11.08.2006, 19:36 4

Autoritatile britanice au dejucat un atac terorist Avioanele nu au mai decolat de pe Heathrow Au fost instituite masuri dure de securitate.

Londra a intrat ieri din nou sub teroare, dupa ce Scotland Yard a anuntat ca a dejucat un plan terorist care viza atacuri asupra avioanelor care urmau sa decoleze de pe aeroportul Heathrow. Peste 20 de persoane implicate au fost arestate in noaptea de miercuri spre joi. Toate avioanele care trebuia sa decoleze ieri de pe Heathrow au ramas la sol. Mii de pasageri erau blocati ieri in aeroport, traficul din intreaga lume fiind bulversat.
Au fost luate masuri exceptionale de securitate. De acum pasagerii nu mai pot urca in avioane cu bagaje, fiind admise numai pasaportul, actele si obiecte de stricta necesitate, toate puse intr-o punga transparenta. Anchetatorii britanici au sustinut ca atentatorii voiau sa puna explozibil lichid in aparate de fotografiat, telefoane celulare, lotiuni sau geluri de par.
Autoritatile britanice i-au sfatuit pe cei care nu trebuie sa calatoreasca neaparat cu avionul sa-si anuleze calatoriile.

TAROM a anulat ieri toate zborurile spre Londra, iar astazi avioanele isi vor lua zborul in functie de evolutia situatiei.
Pe pietele financiare, investitorii au vandut din actiuni, iar lira sterlina a ajuns la un minimum de 2 luni fata de euro.
Pretul petrolului era in scadere, pentru ca autoritatile au dejucat planurile teroriste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO