Prima pagina

LaSalle: Valoarea tranzactiilor cu proprietati comerciale in Europa va scadea cu 25% in 2008

04.12.2007, 13:32 21

Tranzactiile cu proprietati comerciale in Europa vor totaliza circa 220 miliarde euro in 2007, in scadere cu 13%, iar trendul descendent se va accentua in 2008, cand se anticipeaza un declin de 25% al valorii operatiunilor de acest tip, potrivit firmei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Efectele secundare ale crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din SUA si retragerea in masa a cumparatorilor care se finanteaza prin imprumuturi sunt factorii care au redus sperantele de a inregistra un nou an record in ceea ce priveste tranzactiile cu proprietati comerciale, a declarat, intr-un interviu pentru Reuters, seful departamentului Jones Lang LaSalle pentru pietele europene de capital, Tony Horrell.

"Desi la finele primelor trei trimestre ne situam la nivelul din 2006, in ultimele trei luni ale anului s-a semnalat o incetinire puternica a activitatilor din aceasta categorie, ceea ce inseamna ca vom incheia acest an cu tranzactii de aproximativ 220 miliarde de euro", a afirmat Horrell.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO