Prima pagina

Laburistii se alatura lui Sharon

28.02.2001, 00:00 8



Conducerea Partidului Muncii din Israel a votat luni seara, dupa o dezbatere aprinsa, in favoarea participarii la un guvern de uniune nationala alaturi de Partidul Likud, condus de premierul ales Ariel Sharon, relateaza CNN.

Decizia ii ofera practic lui Sharon certitudinea formarii unui nou guvern chiar de saptamana viitoare. Partidul Muncii se asteapta sa primeasca opt din cele 28 de portofolii ministeriale ale cabinetului Sharon, ceea ce inseamna ca nu va putea influenta decisiv politica guvernamentala.

Shimon Peres, are toate sansele sa-i succeada lui Ehud Barak la conducerea Partidului Muncii, fiind de asemenea de asteptat ca el sa preia functia de ministru de Externe in viitorul guvern.

Mai putin de jumatate din membrii Comitetului Executiv al partidului au votat in scrutinul secret privind participarea la guvernare.

In timp ce Peres a pledat in favoarea colaborarii cu Sharon, ministrul de externe in exercitiu, Shlomo Ben-Ami a spus ca aceasta va duce la distrugerea Partidului Muncii.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO