Prima pagina

La Iasi e coada la televizoare

06.12.2002, 00:00 16

Articolul nostru de ieri "Dobanzile scazute au golit depozitele de electrocasnice" s-a dovedit chiar mai pesimist decit situatia din teren. Ieri, iesenii stateau la cozi interminabile la  magazinele de electro-casnice care vand produse in rate, amintind de cozile de dinainte de 1990. In fiecare dimineata, la usa magazinelor care comercializeaza aparatura electrocasnica in rate se aseaza sute de ieseni care doresc sa isi inoiasca aparatura din locuinte, afirma corespondentul din Iasi al Mediafax. Iesenii care stau la coada la televizoare sunt insa doar partea vizibila a icebergului - cresterile din toata tara sint spectaculoase.
Ele au fost catalizate si de campania media de publicitate pe care au promovat-o aproape fara exceptie toate retelele de magazine specializate, precum Altex, Domo sau Flanco. Ultima dintre aceste companii, Flanco, a dat o puternica lovitura de marketing prin introducerea in plus a unui sistem de rate fixe cu perioada de gratie (de amanare a platii ratelor).
"Clientii vor plati din luna februarie sau martie (dar isi pot ridica marfa pe loc n.-red.) Campania de la televizor a creat de fapt o isterie in randul populatiei, incheiem cam 40-50 de contracte pe zi si este greu, dar e imbucurator ca au crescut vanzarile'', a declarat Beatrice Margarint, director magazinului Flanco din Iasi.
"La noi sunt cozi pana si la magazinul virtual. In mod normal clientii magazinului virtual ar trebui sa astepte sa fie vizitati de un reprezentant al Altex, insa ei vor neaparat sa incheie contractul, astfel ca i-am invitat la birouruile noastre, unde deja s-a facut coada" spune directorul general al retelei  Altex, Dan Ostahie. "Oricum, vanzarile pe care le realizeaza si magazinele "reale" constituie recorduri pentru noi" adauga Ostahie.
Altex si Flanco mizeaza pe cresteri ale vanzarilor pana la 40 si respectiv 50 de milioane de euro, fata de 20 de milioane euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO