Prima pagina

Irlandezii de la Moritz ataca Piata Victoriei cu un proiect de 60 mil. euro

24.07.2006, 19:40 39

Irlandezii de la Moritz Holdings, companie imobiliara care a intrat pe piata discret la finele anului trecut, dezvolta un proiect imobiliar estimat la peste 60 mil. euro in zona Piata Victoriei din Capitala.
Moritz Group se alatura astfel plutonului de jucatori irlandezi in imobiliare format din Ballymore sau RI Investment Group.
"Primul proiect al nostru va fi un mix de spatii de birouri cu apartamente, amplasat in zona centrala a orasului. Acest proiect va fi o dezvoltare in valoare de peste 60 de milioane de euro in functie de planurile pe care le vom avea pentru aceasta locatie", a comentat pentru ZF Alex Brett, unul dintre actionarii Moritz Holdings, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de pe piata Irlandei si a Marii Britanii.
"Suntem interesati de o gama larga de proiecte, de la imobile de birouri la rezidential si retail. Privim la toate proiectele de pe piata, indiferent de marime. Suntem interesati si de alte zone ale Romaniei. De fapt, Moritz Holdings a facut deja investitii intr-un numar de alte orase din tara pentru a dezvolta centre comerciale", explica Alex Brett.
Consultanta juridica a grupului irlandez la nivel local este asigurata de catre casa de avocatura Dragomir & Asociatii, situata intre primii 15 jucatori de profil dupa cifra de afaceri.
Dragomir & Asociatii a inregistrat o cifra de afaceri de 2,2 mil. euro in 2005 cu o echipa de zece avocati si are in portofoliu companii precum Lukoil, Timken, Telemobil, Vincon Vrancea sau Electrica.
Moritz Group, cu active nete de peste 500 mil. euro, a dezvoltat proiecte imobiliare in Irlanda, Marea Britanie si Ungaria, iar in septembrie 2005 a inceput sa studieze piata de real estate din Romania.
In luna decembrie a anului trecut, si-a infiintat propria companie - Victoria Ltd - si a achizitionat un lot de teren de 8.000 de metri patrati pe Strada Alexandru Ioan Cuza din zona Piata Victoriei.
"In urmatorii cinci ani, vom investi peste 50 milioane de euro. Suntem interesati sa impartim aceasta investitie cu unele dintre bancile locale, care si-au exprimat interesul de a se asocia cu noi", mai spune Brett.
In ultimii doi ani, piata imobiliara din Romania, cotata in acest moment ca una dintre cele mai atractive oportunitati de afaceri din Europa, a intrat in atentia investitorilor irlandezi, care au facut achizitii de la proiecte de spatii de birouri pana la cele comerciale, iar acum intra si pe segmentul rezidential.
"Cred ca Romania este o piata necunoscuta pentru dezvoltatorii irlandezi. Sunt cativa in Romania, dar nu asa multi ca in Ungaria sau Polonia. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va fi un factor important din aceasta perspectiva", spune reprezentantul Moritz Holdings.
Alex Brett si Michael Whelan sunt asociati si administratori ai societatii Victoria Ltd din Bucuresti. Cei doi se numara si printre actionarii grupului Moritz.
Moritz Holdings a descoperit piata romaneasca prin intermediul unor romani care lucrau in industria de constructii din Irlanda.
"Unul dintre ei este Florin Maravela, care acum lucreaza 'full time' cu noi in Romania. De asemenea, am intalnit mai multi arhitecti romani in Irlanda, care acum au infiintat birou la Bucuresti sub numele de JSA Romania. Ei vor fi arhitectii nostri pentru proiectul din Piata Victoriei", mai spune Alex Brett.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO