Prima pagina

INS: Rata medie a locurilor de munca vacante in 2007, in urcare la 2,06%

25.03.2008, 10:54 13

Rata medie a locurilor de munca vacante a fost, anul trecut, de 2,06%, in crestere cu 0,28 de puncte procentuale comparativ cu anul precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cea mai mare oferta de locuri de munca s-a inregistrat in activitatile din administratia publica (6,76%) si in cele din sanatate si asistenta sociala (5,94%).

Cele mai mici valori ale ratei medii a locurilor de munca vacante s-au regasit in activitatile din industria extractiva (0,42%) si energie electrica, termica, gaze si apa (0,52%).

Comparativ cu anul 2006, ratele medii anuale ale locurilor de munca vacante au avut, anul trecut, valori mai ridicate in majoritatea activitatilor economice, cu exceptia activitatilor de tranzactii imobiliare (-0,25 puncte procentuale), alte activitati de servicii colective, sociale si personale (-0,19 puncte procentuale), comert (-0,09 puncte procentuale), transport, depozitare si comunicatii (-0,04 puncte procentuale), se spune in comunicat.

Grupele majore de ocupatii pentru care angajatorii au prezentat cea mai mare oferta de locuri de munca in anul 2007 au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice, grupa majora 2 (3,21%), respectiv de tehnicieni, maistri si asimilasi, grupa majora 3 (2,08%).

Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul ocupatiilor de legislatori, inalti functionari si conducatori, grupa majora 1 (1,26%) si de lucratori operativi in servicii, comert si asimilati, grupa majora 5 (1,64%).

Ratele medii anuale ale locurilor de munca vacante au fost, anul trecut, mai mari pentru toate grupele majore de ocupatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO