Prima pagina

InBev ofera 46,3 mld. dolari pentru producatorul berii Budweiser

12.06.2008, 10:33 13

Grupul belgian InBev, al doilea mare producator de bere la nivel global, a lansat o oferta de 46,3 miliarde de dolari pentru rivalul american Anheuser-Busch, producatorul berii Budweiser, intr-o actiune care ar duce la crearea celei mai mari companii de profil din lume, informeaza Bloomberg.
Actiunile companiei americane, cea mai mare din Statele Unite, cu o cota de piata de 48,5%, au crescut cu aproape 10% dupa ce actionarii au anuntat ca vor evalua oferta de 65de dolari/actiune. Pretul oferit de InBev, producatorul marcilor Stella Artois si Beck's, este cu 24% mai mare decat cotatia titlurilor Anheuser-Busch din 22 mai, ultima sedinta incheiata inainte de a incepe discutiile privind o posibila preluare.
Grupul belgian InBev este prezent si in Romania cu doua fabrici, la Blaj si Ploiesti, si ocupa locul al treilea, dupa cota de piata. Cel mai vandut brand al grupului pe piata locala este Bergenbier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO