Prima pagina

Hugo Boss si-a amanat investitiile din cauza vanzarilor slabe

05.04.2004, 00:00 26



Importatorul produselor Hugo Boss in Romania a hotarat amanarea deschiderii magazinelor pe care le avea in plan, din cauza produselor contrafacute care se vand la preturi de pana la cateva ori mai mici.



"Cum se poate vinde un costum Hugo Boss la preturi de 100-150 de euro, decat daca este un fals?", explica Victor Sarkis, directorul general al companiei Papilon Beauty Fashion Com Srl, care detine franciza pentru Romania a marcii Hugo Boss.



Pretul unui costum Hugo Boss in magazinul detinut de Papilon Beauty Center incepe la 400-450 de dolari si poate ajunge in functie de model si tesatura la 2.000 de dolari.



"Primul magazin Hugo Boss pe care l-am deschis la inceputul anului trecut a mers foarte bine, cel putin la inceput, cand nu aveam marfa pentru a face fata vanzarilor. Ulterior, evolutia cursului euro-dolar, dar mai ales falsurile existente in piata au facut ca vanzarile sa fie slabe comparativ cu ceea ce anticipam", adauga Sarkis.



La deschiderea magazinului, in care s-a investit 450.000 dolari, oficialul estima vanzari anuale care sa se apropie de 2 milioane dolari, avand in vedere suprafata de 100 de metri patrati.



"In aceste conditii, ne-am revizuit planurile de extindere. Daca initial vroiam sa deschidem trei magazine simultan, am decis in schimb sa deschidem doar unul singur, la Constanta" explica Sarkis.



Papilon Beauty Fashion face parte din grupul de firme Sarkis, care detine in Romania cea mai mare companie de distributie - Interbrands, cu o cifra de afaceri anul trecut de peste 450 milioane dolari, ceea ce o situeaza intre cele mai mari zece companii din Romania din acest punct de vedere.



Compania opereaza in prezent si un magazin Escada Sport si unul Betty Barclay, amplasate, la fel ca si magazinul Hugo Boss, pe Calea Victoriei. "Am mai avut un magazin Timberland care vindea produse pentru copii, insa a trebuit sa il inchidem, tot ca urmare a vanzarilor foarte reduse", explica Sarkis.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO