Prima pagina

HSBC pune deoparte 3,2 mld. dolari pentru a acoperi credite neperformante din SUA

12.05.2008, 11:57 13

Cea mai mare banca europeana dupa valoarea de piata, HSBC, a pus deoparte 3,2 miliarde de dolari in primul trimestru pentru a acoperi creditele neperformante din SUA, informeaza Bloomberg.
"Perspectiva pentru restul anului ramane neobisnuit de dificil de prevazut avand in vedere conditiile actuale", a declarat astazi, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Stephen Green.
HSBC, care obtine aproape doua treimi din profit de pe pietele emergente, a mai anuntat ca sunt sanse mai mari ca economia americana si piata creditarii sa scada in viitor in loc sa se imbunatateasca. Institutia financiara cu sediul la Londra a pus deoparte anul trecut 12 miliarde de dolari pentru creditele neperformante de pe piata americana si inca 5,2 miliarde de dolari pentru restul pietelor.
Inaintea anuntului de astazi actiunile bancii europene au crescut cu 1,1%, plasand valoarea de piata la 115 miliarde de lire sterline (145 de miliarde de euro). Titlurile bancii au crescut cu 3,9% anul acesta, cea mai buna evolutie dintre cele 8 grupuri incluse in indicele bursier FTSE 350 Banks, aflat in scadere cu 7,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO