Prima pagina

Howard Johnson merge si la Sinaia

01.08.2001, 00:00 13



Hotelul Paltinis din Sinaia va intra in 2002 in lantul Howard Johnson, in baza unui contract de franciza, dupa o modernizare care va necesita investitii de patru milioane de dolari, a declarat Florin ?iganila, director general al Neo Turism, firma care exploateaza hotelul.

Un alt hotel vizat de Howard Johnson este Turist din Bucuresti, care va trece printr-un amplu proces de renovare incepand de anul viitor, a spus Corina Matea, director dezvoltare franciza la Howard Johnson Romania.

Hotelul Paltinis a fost cumparat in noiembrie 2000 de firma bucuresteana Baneasa Investment de la International SA din Sinaia si a fost incredintat spre administrare societatii Neo Turism.

Neo Turism si Baneasa Investment apartin unui grup de firme care include si societatile care administreaza hotelurile Dorobanti, Parc si Turist.

"Proiectul de modernizare este elaborat de o firma franceza, specializata pe renovarea castelelor si a bazelor de tratament, avand in vedere ca hotelul Paltinis are si o baza de tratament. Se va mentine aspectul de castel si tipicul de cladire veche", a adaugat ?iganila.

Lucrarile vor demara probabil in primavara anului viitor si vor dura 6-7 luni, iar ?iganila spera sa nu fie necesara inchiderea hotelului, deoarece acesta are in prezent peste 120 de angajati, care astfel se vor trezi someri.

Lantul hotelier Howard Johnson intentioneaza sa isi extinda activitatea in tara noastra, obiectivul firmei fiind includerea in reteaua sa, pana in 2004, a unor hoteluri care vor insuma o capacitate de cazare de 800 de camere. Dintre acestea, 300 se vor regasi in complexul hotelier Dorobanti din Bucuresti, care va fi deschis la mijlocul anului viitor, a mai spus Matea.

"In prezent negociem si cu alte hoteluri, dar pana la finalizarea discutiilor nu pot oferi mai multe detalii", a mai spus oficialul Howard Johnson. In lantul Howard Johnson exista mai multe categorii: Express Inn, Howard Johnson Inn, Howard Johnson Hotel, Howard Johnson Plaza Hotel.

"Cele doua hoteluri din Romania se vor inscrie in ultima treapta si vor fi clasificate la trei stele plus, chiar patru stele", a precizat Matea.

Pe de alta parte, ?iganila doreste ca, dupa finalizarea investitiei, hotelul sa fie clasificat la trei stele, deoarece in Sinaia nu ar gasi personal pregatit sa lucreze intr-un hotel de patru stele si costurile de intretinere ar fi prea mari pentru un oras mic.

Gradul de ocupare al hotelului in acest sezon depaseste 90%, dintre care circa 7-8% sunt turisti straini. Administratorul hotelului spera ca dupa includerea in lantul Howard Johnson proportia turistilor straini sa creasca la 50%.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO