Prima pagina

Hotelul Sheraton nu-si gaseste locul la Timisoara

29.03.2001, 00:00 46



Intentia companiei americane Starwood Hotels&Resorts Worldwide Inc. de a construi un hotel sub marca Sheraton la Timisoara pe un teren situat intre complex hotelier Continental si magazinul Bega a dat nastere la dispute pe plan local.

Pe de o parte, cele doua firme intre care ar urma sa fie amplasat hotelul nu agreeaza deloc aceasta idee, iar, pe de alta parte, pe acest spatiu este amplasat un ceas floral, unul dintre simbolurile orasului de pe Bega. Pentru a afla parerea timisorenilor in legatura cu desfiintatea ceasului, Primaria a facut un sondaj de opinie pe un esantion de 61 de persoane.

Astfel, 96% din cei chestionati considera ca Timisoara are nevoie de un hotel de cinci stele, iar 63% dintre acestia cred ca ceasul floral este un obiectiv foarte important pentru oras.

In plus, pentru a obtine consensul consilierilor locali, al arhitectilor, hotelierilor si al reprezentantilor organizatiilor ecologiste privind concesionarea respectivului perimetru, Primaria Timisoara a organizat recent expozitia "Studiu preliminar pentru amplasarea Hotelului Sheraton", la care au fost prezentate creatii ale studentilor Facultatii de Constructii si Arhitectura din Timisoara.

Expozitia trebuia sa fie urmata de dezbateri pe aceasta tema la care au fost invitate toate partile implicate. Discutiile insa nu au mai avut loc. "Probabil ca aceste discutii se vor purta in alta parte, pe la colturi", a declarat Radu Radoslav, directorul Directiei Urbanism din cadrul Primariei Timisoara.

El a mai spus ca suprafata de teren necesara proiectului va fi acordata prin licitatie publica si va fi concesionata pe o perioada de 49 de ani.

"Deocamdata pentru acest teren s-a aratat interesata doar compania Starwood Hotels, dar cred ca la licitatie vor mai participa si alte firme", a mai spus Radoslav. Planul de urbanism zonal necesar proiectului ar putea fi avizat in toamna acestui an.

Potrivit proiectelor Starwood Hotels&Resorts Worldwide Inc., noul hotel ar urma sa dispuna de minimum 150 de camere, de o sala de conferinte cu capacitatea de 600 de locuri, la care se adauga alte 30 de sali de conferinte cu cate 30 de locuri. Deocamdata nu a fost facuta publica suma care ar urma sa fie investita la Timisoara.

Compania Starwood Hotels detine peste 725 hoteluri in 80 de tari, grupate sub marcile Sheraton, Westin, Four Points, St. Regis, The Luxury Collection si W Hotel.

In Europa de Est, hoteluri Sheraton au fost deschise in Rusia la Moscova si St.Petersburg, precum si in Georgia, la Tbilisi. Cate un hotel sub aceasta marca functioneaza si in Bulgaria, la Sofia, precum si in Polonia, la Varsovia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO