ZF 24

Grecia vinde 3% din OTE grupului Deutsche Telekom

04.05.2008, 16:33 19

Autoritatile elene au semnat cu grupul german Deutsche Telekom un acord de vanzare a 3% din actiunile operatorului de telefonie OTE, actionarul majoritar al Romtelecom si Cosmote, in cadrul procesului de cedare a controlului asupra companiei care detinea monopolul pe piata de telecomunicatii din Grecia, informeaza Bloomberg.
"Vom vinde 3% si pastram optiunea de a ceda si alte actiuni", a declarat astazi ministrul grec al Economiei, George Alogoskoufis. Inainte de semnarea acordului, Grecia detinea 28% din actiunile OTE.
Deutsche Telekom a preluat in luna martie, pentru aproximativ 2,5 miliarde de euro, o participatie de 20% la OTE de la fondul de investitii Marfin.
Pentru a-si majora participatia peste acest nivel, Deutsche Telekom are nevoie de acordul guvernului elen, potrivit legislatiei din Grecia.
Grupul elen, cu un numar total de 30.000 de angajati, controleaza Romtelecom si Cosmote. Grupul elen controleaza si retailerul Germanos. La Romtelecom, OTE are o participatie de 54,01%, iar statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor, 45,99%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO